Dockskåp

Detta underbara dockskåp fick min dotter Elsa i julklapp. Huset är inköpt i den underbara butiken Syster Lycklig i Stockholm - missa inte ett besök hos dem.
Skåpet är i trä med många fina detaljer. Taket är öppningsbart så att även vinden kan inredas.



Här står dörren på glänt...

När huset köptes var det oinrett - insidan var vitmålad. Jag har själv tapetserat huset. Jag använde mig av riktiga tapeter i vissa rum. Och då använde jag mig naturligtvis av favoriten - de svensktillverkade kvalitetstapeterna från Sandberg Tyg & Tapet. Dessa tapeter slår allt annat - både vad gäller kvalitet och vackra mönster. De kallar det själva för "Svensk tapetkonst". Jag har även dekorerat halva mitt hus med deras tapeter...

I bilden nedan syns även de detaljrika trapporna som förbinder de olika våningsplanen. Huset är helt fantastiskt!

Här har jag försökt ta närbilder på de olika rummen (några av dem). Ber om ursäkt för bildkvaliteten som inte är den bästa.

Dockan är i porslin och har några år på nacken. Köksinredningen är även den inköpt hos Syster Lycklig. Tapeten är egentligen scrapbooking-papper. Jag hade riktigt svårt att få detta att fästa på underlaget. Jag provade MÅNGA olika sorters lim och lack utan resultat. Sedan fick jag tipset att prova decoupage-lim (inköpt på Panduro) och det fungerade!!! Tapeterna sitter stenhårt.

Här är sovrummet. Säng och sängskåp är inköpta hos Syster Lycklig. Skrivbord, stol och barnvagnen är från Indiska. De har riktigt fina möbler till bra priser.

Här är vardagsrummet. Dockan är i porslin. Samtliga möbler är inköpta på Indiska.

Här är badrummet. Tyvärr syns trappen dåligt på grund av fotoblixten... "Badrumsgolvet" är egentligen en tapet som jag lackat fast, för att likna kakel.

Hm, ibland önskar man att man vore liten...

Kommentarer

  1. Hej!
    Tack för din otroligt gulliga kommentar, du gjorde mig jätteglad! Har bara snabbtittat igenom dina bilder eftersom klockan är så mycket, lovar att läsa allt ordentligt imorgon. Jag har också en dotter som heter Elsa och så såg jag att du bodde i Karlstad! Där bodde jag under tre år när jag läste på högskolan.

    Återkommer imorgon! Sov Gott!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Lovely! Sånt som man själv skulle velat ha när man var liten!

    Susanne

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej! Letar efter exakt ett sånt dockskåp till min dotter. Vet du vilken tillverkare det är och om det finns fler på Syster Lycklig eller i annan butik? Finns ej på Syster Lyckligs hemsida.

    SvaraRadera
  6. Hej! Letar efter exakt ett sånt dockskåp till min dotter. Vet du vilken tillverkare det är och om det finns fler på Syster Lycklig eller i annan butik? Finns ej på Syster Lyckligs hemsida.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar