Klädkammare

Jag har tidigare visat hur renoveringen av min hall gick till. Tänkte nu visa den inre delen av hallen - och mitt klädkammarbygge! Tanken är att klädkammaren ska rymma mycket kläder och skor - på liten yta. Eftersom vi är fem personer i hushållet så blir det en hel del kläder!!! Tanken är också att kunna förvara även vinterkläder i klädkammaren året runt. Vår källare är för fuktig för att förvara kläder och skor där.
Åter till bygget. Först ser ni en bild av hur hallen ser ut idag!

Och här är en bild av hur hallen såg ut när vi flyttade in. Den inre delen av hallen bestod då av lösa garderober. Dessa revs ut för att ge plats för en klädkammare i gammaldags stil.
Här är rivningsarbetet avslutat. Dags att börja bygget...


Här har jag börjat reglat upp stommen för väggen. Den vänstra sidan av klädkammaren ska ha hyllplan från golv till tak, och den högra sidan ska ha stänger för galgar. Tittar man noga på bilden så ser man att jag har ritat på väggen (detaljbild nedan) för att planera var hyllplanen ska placeras. Längst ner är det tänkt att höga stövlar ska få plats ("provstölvar" på bilden).

Skiss på väggen (var hyllplanen ska placeras...)

Både in- och utsidan kläddes med pärlspont. De mörka fläckarna är schellack, som ska hindra kvistarna från att "blöda" (synas genom färgen).

Här är målningsarbetet påbörjat...

Även utsidan ska målas...


...och hyllplanen på plats.




På bilderna nedan är väggen färdigbyggd och dörren har kommit på plats. denna dörr hittade vi på vinden i gårdshuset och enligt förra ägaren har den troligen varit en balkongdörr tidigare.
Utsidan av klädkammaren är målad i en ljusgrå nyans. Dörr och lister är målat i vitt.

Här är en bild tagen från vårt vardagsrum. Här skymtar man även taket i hallen (pärlspont målad i Gysinges matta linojlefärg).
Här ser man lite mer av hallen. Trots att hallen inte är större än 9 kvadratmeter ryms nu mycket kläder, utan att det ser rörigt ut!

Avlutningsvis en detaljbild av kammarlåset på dörrens insida.

Kommentarer

  1. Vilken jättefin lösning. Ska genast visa den för en kompis som har tre gardrober så som Du. Vet hur mycket kläder o skor det blir efter 5 pers. Har dom då 47x3 o 39x2 i skostorlek blir det mycket skor.
    Annika

    SvaraRadera
  2. Hej Maria!!
    Jättefint blev det i er hall!!!
    Vi kommer att göra en liknande lösning.....om du har sett mina gamla inlägg ,där jag visade pesthallen, så ser du att vi ska byta ytterdörr...vi har börjat sätta pärlspånt på var sida om dörren , där kommer det alltså att bli ett hörn på var sida med hyllor och krokar ......
    dörren du ser till höger där hos oss, leder in till ett stort sovrum som ska delas av och bli klädkammare och kapprum på halva ytan.
    Det blir alltså ett litet rum man kan gå in i, som ska innehålla både kapp och skohyllor.
    Under vår trapp har vi en skrubb ochså, där har vi även ett mobilt skoskåp som vi byggde av pärlspånt för 12 år sedan.
    Vi ska också sätta pärlspånt där draperiet sitter snart....
    Du frågade om jag kunde visa bilder från vardagsrummet...
    Jag har många bilder i mina äldre inlägg om du klickar på det längst ner....det lilla bordet finns med på flera ställen ....
    Ha det gôtt!
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Den finaste klädkammare jag sett!!! Så härlig dörr till! Hoppas vi kan göra något liknande när vi river vår lilla farstu och istället bygger glasveranda!
    Trevlig helg!!

    SvaraRadera
  4. Vilken fiffig och fin lösning! Dörren är supervacker! Om några veckor ska vi börja bygga ut huset och vi ska då äntligen få en ordentlig hall. Som det är nu är hallen drygt 1 kvm!!!!!!

    Möbeln som du såg bakom tallrikshyllan är våran gamla köpmansdisk. Köpte den förra sommaren i uruselt skick, men med lite jobb och en hel del färg blev den toppenfin! På en del utav lådorna står det siffror No.1 - No.10 som en lite extra rolig detalj. Och nej, jag har inte textat själv utan använt mig av schablon.

    Ha en härlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Hej Maria!

    Tack snälla för dina gulliga ord i min blogg..!

    Åh vad otroligt vacker hall och klädkammare..dörren är så fin och den vita pärlsponten helt ljuvlig..!

    Ni har verkligen gjort renoveringen smakfullt..ja, se ser ut som ni gjort det överallt...det är så jättefint!

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  6. ps ser att jag inte länkat till dig ännu, men gör det nu, tycker din blogg är så otroligt fin...

    SvaraRadera
  7. Men så bra! Nu fick jag en bra lösning till vår lilla skrubb i hallen!

    SvaraRadera
  8. Så fin garderobe!!! Skulle ønske vi hadde plass til en slik!

    SvaraRadera
  9. Hallongården ligger i backen upp emot domkyrkan. De håller på & renoverar huset bredvid (som jag har för mig Galleri Bergman låg i en gång i tiden)så man ser inte riktigt ingången för alla byggnadsställnigar. Undrar om det inte är Statsmissionen eller något liknande som ligger bredvid, högre upp i backen. Hoppas du förstår var jag menar för jag har nollkoll på gatuadresser....

    SvaraRadera
  10. Hej! Hittade hit via en annan blogg, och nu har jag suttit och suktat lite... ti-hi... Så fint ni gör det! huset verkar vara helt underbart!

    SvaraRadera
  11. Vilken bra idé nåt liknande har jag också tänkt mig - men i ett hörn. Då slipper man ju se allt stök!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  12. Hallå där!!

    Gud vad kul att du skrev en kommnetar inne hos mig så jag fann din!!

    Precis en sån här blogg som du ar ör det roligaste som finns.. att få se smarta lösningar och renovering..verkligen inspirerande!!

    Du får jättegärna länka mig.. jag gör detsamma med dig.. du och jag och våra 20-tals hus!!

    Kram på dig A-C

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Vilken underbar klädkammare, vad skönt att få "undan" kläderna. Det ser ju ofta så stökigt ut när man kommer i en hall där allt syns!
    Hade vi haft plats hade jag velat göra som ni, dörren är så fin.
    Du frågade efter lekstugebilder!
    Kommer att visa lekstugan, men vill vänta till jag har satt lite blommor i deras blomlådor. Det är ju fortfarande lite kallt om nätterna. Idag har vi haft sommar!!!:)
    Jag har varit ledig så vi har ätit glass och suttit och njutit av solen hela dagen!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  14. Supersyggt och supersmart! Praktiskt och vackert! Dörren blir verkligen pricken över i. Gamla dörrar gör så mkt för känslan.Vilken grå använder du? Har du NCS nummer? Ser ut som 1500-N eller ngt i den stilen...?
    MVH Mitt Egnahem

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Kul att du hittade till min blogg och att jag hittade din!
    Det här var ju jättespännande, och jag har bara sett första inlägget, nu måste jag bara se mera!

    Jag tycker det är jättespännande när folk återställer äldre hus till dess ursprung, man har sett så många göra tvärtom. Just detta med känslan för hur ett hus en gång var tänkt, men ändå göra det modernt och nutida.
    En jättefin klädkammare, så smakfullt och snyggt med den gamla spröjsade dörren!

    Lisa

    SvaraRadera
  16. Hej!

    Googlade på 1920-tals hus som jag fäst mig vid och fick upp din sida. Fantastiskt mysigt och välgjort. Så vill jag bo när jag skaffar hus! Hur lång tid beräknar ni med renovering? Förstår inte hur ni hinner men anar att det är värt det. Smakfulla och hållbara förändringar. Fortsatt lycka till!

    SvaraRadera
  17. Vilken fin klädkammare! Den ljusgrå färgen på pärlsponten är helt rätt. Ska själv måla vår spontade vägg här hemma och undrar då vilken grå kulör du har använt och vilket glanstal du har valt?!

    Tacksam för svar!
    Sanna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar