fredag 11 april 2008

Lekstuga

Som vanligt planerar jag för nya projekt här hemma. Överst på önskelistan nu är en lekstuga till barnen. Jag har skissat ett tag på olika stugor...
Jag har nu bestämt mig för att bygga en "enkel" stuga - utan krusiduller. Den ska smälta in med våra andra hus på tomten (vi har även ett gårdshus från 1920-talet).
Jag har källaren full av gamla dörrar och bestämde mig därför för att utgå ifrån en befintlig dörr när jag bestämmer dimensioner och utseende på lekstugan. Denna dörr är cirka 175 cm hög och den bestämmer alltså både höjd och bredd på stugan.


Jag har redan påbörjat målningen av dörren. Resultatet ska bli en ljus dörr, nästan vit med en svag nyans åt det blågrå hållet. Färgen är självklart från Gysinge byggnadsvård - en egen blandning av Gysinges blågrå och vita linojlefärg.

8 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Så spännande det låter med en lekstuga!!
Min Eskil blir alldeles till sig när han ser en lekstuga, så vi får väl se om det går att ordna...
Linoljefärgen du använder.... är den utan lösningsmedel??
Har bara målat med Kulturhantverkatnas färger tidigare...
Har visserligen köpt Gysinges linoljefärg till våra fönster... men har den i kartongen ouppackad ännu....bara undrade om du visste skillnaden....?
Vi har en gammal tvättstuga på vår gård, den kanske kan bli lekstuga...
Ha en härlig helg
kram

Änglaboden sa...

Hej kul att du kikade in hos mig! du är välkommen tillbaka när du vill=) gud vad fint ni har det! blir avis på människor som har sån energi och ork, här fastnar bara de mesta av ideerna i huvudet och sen så säger orken stopp! Kraaam Johanna när ni målade trappen vit, vad använde ni för färg då?

Hwita Villan sa...

Men vad roligt! Skrev precis häromdagen ett inlägg om just lekstugan här på tomten. Då kanske man kan få ta del framöver om lite andra idéer vad gäller inredning osv av lekstugan. Ska bli roligt att se hur den blir (säkert jättefin!).

Ha en toppenhelg!

Marie sa...

Vad kul att ni ska bygga lekstuga! Vi byggde en förra sommaren. Vi utgick dock från en ritning från Hus & Hem som vi sen modifierade lite. Dörr och fönster tog vi det vi hade ute i förråden. Ska bli spännande att se eran framöver!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

hemtrevnad marie sa...

Tack för information om färgen... låter bra det där!
Och nej , tyvärr är inte alla dörrar såna... dörren i hallen har förmodligen suttit som ytterdörr i den gamla glasverandan som togs bort runt 1929...tråkigt nog.
Vi har också en pardörr i samma färg, som verkar ha suttit inne i glasverandan, men den är väldigt Slagen,men jag funderar på att ha den inne nånstans.... färgen är grönaktig , det syns dåligt på mina bilder....
Förresten köpte jag några liter slamfärg från Gysinge i höstas... har inte packat upp den heller ...är väldigt spänd på den....ville ha ett väldigt ljust grönt hus med vita foder och engelskt röda fönster... men så började guben plocka bort lite eternit i somras i det lilla utbygget som rymmer vår lilltoa... då såg vi att det fanns kvar slamfärgsmålad brädfodring!
Nu går det väl bara att måla med slamfärg på om jag förstått det rätt??!
Köpte därför naturvitt och grönt för att blanda... de rekomenderade inte för ljust ...p.g.a.målning väldigt tätt....vi provar på utbygget så får vi se hur resultatet blir...spännande.....
Kram

Annika sa...

Mysigt med lekstuga till barnen. Fick köpa gannens när det begav sig. De sista sommrarna har det varit poppis att sova över i stugan. CD och lite popkorn har varit favoriterna. Sovit gott har de gjort, trots regn o åska ibland. Kram Annika

Hwita Villan sa...

Hoppas det går bra med planerandet och att ni har haft en skön och vilsam helg!

Tänkte bara kika in och berätta att jag har en liten utlottning på min sida!

Ha det bra!

Kram!

Pia..... sa...

Hej..via en massa sidor har jag funnit den här bloggen som Annika snackade om (Med vy över sjön:)...vilket vackert hus du har ...kommer att kika in igen..snart...PIA