Lekstugan

Här kommer lite fler bilder från mitt lekstugebygge. Det var ett tag sedan jag visade några bilder från detta projekt. Och jag har kommit lite längre nu...även om det är mycket kvar innan stugan är klar. Vi börjar med en smygtitt på stugan från vardagsrummet.
Bilden nedan var senaste bilden jag visat på "stugan". Elsa provar lekstugegolvet...
Här har väggreglar kommit på plats och taket har påbörjats.


Här är yttertaket påspikat. Till denna lekstuga använder jag mycket "spillvirke" som blivit över vid renoveringarna av vårt hus. Lekstugetaket består av gamla brädor från husets förra väggpanel. Äntligen blir jag av med alla brädor som ligger och skräpar.
På bilden nedan har väggarna börjat kläs in i panel (liggande fasspont). Även här är det spillbrädor från annan renovering - brädor som blev över när jag brädfodrade om vårt hus.
Här ser man att stugan börjar ta form. Huset kommer ha tre fönster (bygger karmar hemma hos min far). Dörren är gammal och har tidigare varit en klädkammardörr. Dörren är målad i ljust grå linoljefärg (Gysinge byggnadsvård). Fönster- och gavelfoder ska så småningom bli vitt.

Nu när väggarna är på plats är det dags att måla. Båda tjejerna var med och målade.Här målas det för fullt...Och här vilas det...Om ni tittar riktigt noga så ser ni min man i hängmattan (jo, det är hans fötter som sticker upp där borta). Hm, planen var att HELA familjen skulle vara med och måla...

Japp! Då var det klart. Barnen och jag är nöjda med resultatet. Och visst lyser Falu Rödfärg underbart i kvällssolen!

I helgen var jag och inhandlade blommor och växter till trädgården. Jag kunde inte låta bli att handla lite till lekstugan också...Men de bilderna får ni se en annan dag.
Ha en bra vecka och njut av vädret! Hälsningar Maria

Kommentarer

  1. Hej vad duktig och kreativ du är som grejar så med lekstugan.
    Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.
    Kram på dig/Ingela B.

    SvaraRadera
  2. Oj vad långt du har kommit! Ser verkligen jättefint ut... jag håller med - Falurött får verkligen en vacker lyster när kvällssolen ligger på...

    Hihi, jag vi får väl se hur det blir det där med bloggarna. Hwita Villan blir liksom huvudbloggen om man säger så, medans trädgården får ta över vid mina utsvävningar när det gäller min älskade trädgård. Det är ofta jag känner mig riktigt nördig när jag försöker förklara för min man eller någon annan hur oootroligt underbart just den och den växten doftar/växer/vilken underbar färg osv. Jag är en trädgårdsnörd. :)

    Ha en skön dag!

    SvaraRadera
  3. Mysigt!! O flickorna som hjälper till.. Kul!!! Stugan blir jättefin! Kram Annika

    SvaraRadera
  4. Men så fin den blr - falrödfärg är oöverträfferlig. Så vackert sammetslyster och så lättmålad!!!

    Latmasken i hängmattan får väl skämmas nu - uthängd på nätet ;-)
    Tur att bara tårna syntes.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Det går verkligen framåt med lekstugan! Vad duktiga ni (tjejer!) är och vad fint det blir! :) Här blir det inte så mycket gjort åt lekstugeprojektet nu i värmen men det beror inte bara på värmen. Det är många projekt som ska hinnas med och som ledig tid och ork ska delas mellan.
    Önskar Dig en skön försommarvecka och hoppas Du hinner ta plats i hängmattan en stund emellanåt! ;)

    Varm, solig hälsning från Karin i Körsbärsgården.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Va kul att se projektet med lekstugan steg för steg! Den blir JÄTTE fin! Kul att småtjejerna är med och hjälper till! De ska bli spännande att se hur ni kommer att inreda den! ;- )

    Må så gott !
    / Lina

    SvaraRadera
  7. Er så imponert! Og så bra at du bruker gamle planker :-)

    Ha, ha... Må le av han i hengekøya...

    klem

    SvaraRadera
  8. Tack för all veranda inspiration! Vi ska bygga veranda nästa år men har varit osäkra på hur den ska utformas, jag förr för er veranda omedelbart ocg sa till maken att en sån skulle vara fint på vårat hus!! Och han höll med. HÅll tummen för att han kommer ihåg det nästa år när bygget sätter igång... ti-hi..

    SvaraRadera
  9. Nämen du !! Wow vilket bygge..det är inte lite det !! Himmel vad du kan !
    Och så fint det blir,som ett smycke där i trädgården...
    Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Wow, här går man och kollar på begagnade men ändå skiitdyra små lekstugor på nätet men nu är det slut med det. Ska vi bli med lekstuga så vill jag, märk väl JAG, ha en sån stor fin stuga som du har byggt.
    Har precis hittat till din blogg och undrar om det verkligen är så som namnet antyder, att det är du som renoverar? Är väl ganska bra på att dra igång projekt själv men har liksom ingen att bolla ideer med och fråga. Naturligtvis har jag min man och han har väl inte tummen mitt i men nästan...
    Jaja, jättefint blir det men hur hinner du??? Eller det är väl så att man hinner det man vill hinna, i viss mån. Själv har jag en fjärde liten bebis och hinner inte med så hemskt mycket annat än barnen och att dutta lite här och där. Men drömma kan man ju.
    Tack för inspiration och för många kommande intressanta blogginlägg, som jag är säker på att det blir. Nu ska jag klicka mig igenom de gamla, och njuuta (kanske blir jag lite avundsjuk oxå men det är inget man talar högt om...)
    /Micaela

    SvaraRadera
  11. Hej,

    Jag har ett par frågor om att renovera en lekstuga.

    Har du möjlighet att svara?

    Hör av dig!

    Vänliga hälsningar,
    Karin
    karin.grahn.wetter( a )live.se

    SvaraRadera

Skicka en kommentar