måndag 16 februari 2009

Rörstrands Picknick

Hej!
Ny vecka, nya tag. Barnen är friska och jag börjar bli piggare. Lite snörvel på jobbet blir det nog trots allt.
Här kommer några bilder på porslin som jag ärvt av min farmor.
Dessa skålar är lite skavda av många års användning men jag tycker så mycket om dem ändå.

Farmor hade ofta kokta grönsaker i dessa skålar.

Jag har så oerhört starka minnen från barndommen hemma hos farmor. Jag kan känna doften av hennes nykokta morötter och minns slamret från kastullerna i hennes kök i Dalarna.

Härliga minnen. Vore kul att höra om fler känner igen känslan.

Ha en bra vecka! Hälsningar Maria

23 kommentarer:

Home No.1 sa...

hej ja det känns igen det har mormor!!
Kram annica.

Marias Stil sa...

Åh, jag älskar den servisen! Så underbar!

kram

byggabo sa...

Picknick hade vi på stugan - den och Stig Lindbergs Berså. Det är lika mycket nostalgi för mig, fast jag får nog mer känsla av det vi kallar bruta (tunnbröd som bryts ner i mjölk) och rökt sik. :)

Den stugan gick tyvärr förlorad i en inte alltför trevlig översvämning - den flöt till och med bort - och det enda som var kvar var en tallrik av Bersåporslinet. Den fick utgöra grunden för min systers porslinsamlande, av just Berså.

Jag tror att vi har fått lite extra starka band till sådan nostalgi, just eftersom det var rätt traumatiskt att förlora stugan på det sättet (ja, du ser ju, jag skriver en halv uppsats om Picknick! :-D) och jag drömde om den så sent som i natt.

Tack för en trevlig liten minnesstund!

Sophie sa...

Hej! Tack för berömmet på vår blogg. Jag tycker mycket om din oxå... den har legat bland mina favoriter ett tag nu!! Finns alldeles för få bloggar med inriktning mot byggnadsvård tycker jag så man får "hålla hårt" i dem man hittar!! //Sophie

Hemma på Landet sa...

Det är mysigt med gamla saker.:-)

Viola sa...

Vilka härliga 50-talare, sänder en solig hälsning från Spanien, måste ju in en tur på bloggen när abstinensen sätter in, hoppas allt är bra hos dig, och du glöm inte att gå in och ta lotter, har det så skönt, kram

Lina sa...

Hej!
Oh, vilken härligt nostalgisk servis! Jätte fin!

Fick för mig att du inte bloggade längre, när jag går in på din blogg via min länk på bloggen kommer jag till ditt nyårsinlägg...Jätte konstigt! Nu ser jag ju att jag missat MASSOR!!!

Ska kika runt och ta igen allt jag missat! Såg glimten av en fin vit soffa...vill ha! ;- )

Må så gott & ha en bra vecka!
Kram, Lina

Jessica sa...

Vad roligt att du lämnade en kommentar hos mig, så jag hittade till din blogg! Lägger till dig i min länklista, så jag kan komma tillbaka! Så mycket fint du visar, din kökssoffa är så jättefin!
Kram
Jessica

Roses & angels sa...

Hej! tack för din kommentar! Ja dom är fina. Kram Christa

Ullis/Leva på landet sa...

Jag har också minnen av alla söndagsmiddagar hso farmor och farfar när jag ser det proslinet. Känns som om det är en hel evighet sedan.

Kram Ullis

Bygatan sa...

Men du, åhh har precis samma känsla från min farmor! Hon hade också sånt porslin! Vilka minnen du väckte nu.

Angående pallen så kan du googla, för att kanske hitta nätbutiker. Annars kan jag mejla några återförsäljare här i dalarna om du vill.
Min mejl:bygatan@yahoo.se

Kram Lena

paula sa...

vad roligt att du kommer och hälsar på hos mig.
Vilken fin servis, den är så läcker
Ha det bra

Bland inredning o figuriner! sa...

Hej!
Tack för dina fina rader på min blogg!
Och roligt att du kikade in till mig,kul med ett nytt "ansikte"! =)
Du ligger nu i min "blogglista"!
Kram Erika

Hemma hos Linda sa...

Hej Maria

Roligt att du tittade in hos mig och lämnade ett lite fotavtryck!

Så jag hittade till dig. .
Gillar din blogg och dina bilder är jätte fina. Ditt hus är inte att förglömma, måste vara en dröm att få fixa iordning på själv!?

Kram Linda

Änglahem sa...

Hej,

Tack snälla! Det är kämpigt just nu men det ska väl rätta till sig så småningom.

Vilket fantastiskt arbete ni gjort med erat hus! Helt underbart!

Kram, Ulrika

Hanna sa...

Åh, va kul att du hittat till min sida. Så kul när det är nya som hittar hit. Vilket fint hus ni har och vad duktigt du är på att bygga. Din mammas hus är precis lika fint. Jag var tvungen att gå igenoom hela din blogg för det var så spännande. Jag lägger in din blogg i min lista för här kommer jag titta in ofta. Kramis

Annika sa...

Visst äe det härligt med alla desas ärvda gammla prylar med patina o minnen... Kram Annika

Nina sa...

Hej!
Ja , det är konstigt med strumpor, man kastar nog flera hundra hela omaka par strumpor.
Den där servisen känner man igen, jag har jag också fast mina har blå,rosa och brunt i mönstret.
Förresten, kul att du tittade in till mig.
Kramar =)

Nina sa...

Jag glömde & skriva vilken fin blogg du har :)

Liten Bod sa...

Hej! Alltid kul med nya besökare! Så fina bilder du tar! Jag har ju inte startat eget i egentlig mening eftersom jag har mitt heltidsjobb kvar. Min lilla bod är mitt stora intresse, som bara växt i och med bloggandet :) Kram, Tina

Fru Sirlig sa...

Åh vilken nostalgi då jag såg dina tallrikar. Tror att min farmor hade liknande. Ja jag kan absolut känna igen mig i din beskrivning. Jag kan ännu idag frammana doften i mormors portuppgång den var så himla speciell, en doft förenad med så mycket härliga minnen ...det första som också mötte oss då vi kom på besök.
kram Heléne

Lo sa...

Hej. Hittade din blogg när jag kollade runt lite.
Pick nick har jag lite av. Det började med en karott som jag fått av min faster. Hon hade räddat den från att prickas sönder av stenar. Det var några äldre farbröder som tyckte att det var inget att ha. Tyvärr hanhon bara rädda just denna karott inget annat, inte ens locket till den. Min är gulmönstrad. Sen försökte jag hitta fler i samma serie och upptäckte fler mönster i Picknick serien. Har en del nu. Bl a äggkoppar. Upptäckte att just Picknick var ganska dyrt. Vet inte hur det är nu. Har funderat på att sälja mitt. Bara satsa på de gulmönstrade, men de är svåra att hitta.
Må så gott!
Lo

Anonym sa...

Hej!

Jag har också ärvt delar av Picknickservisen från min farmor som nyligen gått bort. Dessvärre har jag endast en av de skålarna du visar på bilden. Jag är väldigt intresserad av att samla fler delar av servisen, är du (eller någon annan som läser detta) intresserad av att sälja någon/några delar? Kontakta mig! Mvh Magnus

magnus-ericsson@spray.se