torsdag 4 juni 2009

Paradis

Hej!
På Öland (strax efter ölandsbrons slut) finns den underbara keramikverkstan Paradis. De tillverkar såå fina saker i glas och keramik. Här kommer några bilder på en grön kruka jag köpt där för några år sedan.
Pelargon i Paradis
Undersidan på en kruka
Bilden ovan är från Paradisverkstan. Har ni vägarna förbi Öland i sommar kan jag verkligen rekommendera ett besök hos Eva och Olof Paradis. Ni kommer inte bli besvikna.

Ha en bra helg!
Hälsningar Maria

12 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Maria!
Vilket underbart ställe och vilken vacker kruka!
Tack för tipset:)

Ha en jätteskön helg,
Kram Jenny

Noll54/Eva-Karin sa...

Vill kika in och önska en skön helg!

E-K/noll54

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Maria!
Jag har faktiskt tre ljuslyktor i vitt, rött och grönt från Paradisverkstan, vi har fått i julklapp av jobbet. De brukar alltid ha dem på Nyhetsmorgon på tv4 har jag sett.
Ett besök dit i sommar vore inte fel. Kul att du gillade mina bilder från Vänern. Jag har läst på Karlstads universitet av och till i flera år. Nu jobbar jag som lärare, men går kurser emellanåt. Senast var det en mattekurs genom RUC.
Kram Susanne

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Maria!
Vilken fin kruka, den framhäver verkligen Mårbackans färger. Tack för tipset!
Ha en bra helg, kram Maria

Ölandstok sa...

Hej Maria. Vilken fin blogg du har. Första gången jag besöker den men inte sista. Även vi håller på att återställa ett 20-talshus som blev sönderrenoverat på 70-talet o här fick jag massor av tips & inspiration. Ps/Vad roligt att du gör reklam för 'oss här på Öland'=)
Kramar!

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Maria!

Vill önska Dig en trevlig Nationaldag och hoppas den kommer att bjuda på mycket trevligt! :)

Vänlig hälsningar från Karin i Körsbärsgården som kanske tittat dåligt men jag har inte hittat någon mailadress till Dig?

Home No.1 sa...

Kram på Nationaldan!

Annica.

Våglyckan sa...

Ser härligt ut och krukan var så fin. Måste bara fråga... Vad är man om man är interaktionsdesigner?
Angående köket så har faktiskt mina föräldrar samma kök (!), och de är helnöjda med det. Så jag hoppas att vi blir lika nöjda. Har handlat det nu och det blev en nätt liten summa på 15000 kr. Var lite darrig på händerna när jag sträckte fram kortet och skulle betala ;-)... Inte ta mitt kort nu för då är det kört, ha ha ha. Det känns lite konstigt ibland när jag sitter med räkningarna och betalar massor med pengar som man aldrig ser. Ha en bra helg! Håller dig underrättad om hur köket känns.
kram från mig
/maria

Johanna sa...

Älskar Paradisverkstan! har 4 temuggar som bara är bäst. tyvärr tillverkas de inte längre så jag är livrädd att de ska gå sönder. Fina bilder du har tagit!

Annika sa...

Bara äääälskar vacker keramik.. Kram Annika

Lina sa...

Hej!
Oh, jag Paradisverkstan har mycket fint! Vi var ett gäng gav bort en hel massa saker därifrån i bröllopspresnet till våra vänner som gifte sig 2006...tyvärr fick vi inget därirån när vi gifte oss, men vi fick mycket annat fint! ;- )

Lilla E åt inte räkor i fredags...de blev köttbullar istället! Ja, ja så är de med barn ;- )

Må så gott, kramar Lina

Anonym sa...

Hej
Jag på andra sidan bron. I Kalmar.
Om du är på Öland kan jag på det varmaste rekommendera ett besök på Resmo keramik.
Helt underbara krukor skålar och annat. Vill ha allt.
Du kör söderut. Vägen uppe på landborgen och förbi Vickleby och ytterligare 5 km. Keramikverkstan ligger utmed vägen. Det är en markant skillnad i priser om vi jmfr med Paradis.
Ett litet turistpris
Lena