måndag 28 september 2009

Gårdshusets vind

Hej!
Under sommaren har min son fått i uppdrag (som sommarjobb) att renovera vårt gårdshus. Han fyller snart 18 år och har länge varit sugen på att flytta ut i gårdshuset. Men för att detta skulle kunna bli verklighet krävdes en hel del jobb.

Vårt gårdshus har under en längre tid haft ett läckage i taket. Detta är nu åtgärdat genom att vi fått på ny plåt (falsad) på taket (kika här om du är nyfiken). Men invändigt finns ju spåren av fuktskadan kvar. Bland annat var vindsgolvet ruttet och innertaken behöver bytas ut. Det var detta jobb som sonen fick!
Här ser ni en bild av det nya golvet på vinden. Det var oerhört mycket jobb (mer än vi trott). Tyvärr blev bilder från själva arbetet så dåliga att de inte går att lägga upp på bloggen. Det var så mycket damm i luften att det inte går att se något annat.
Vårt gårdshus är drygt 15 meter långt vilket innebär att vi har en stor och härlig vind. Här har vi mycket plats där vi kan samla på oss grejer...(skräp?).
Som tur är har även de tidigare ägarna tyckt att vinden varit ett bra utrymme att spara gamla saker. Här finns bland annat en hel trave med gamla dörrar! Gissa om jag gillar det!?! Några av dörrarna har redan kommit till användning (källardörr och även klädkammare med glasdörrar) medan de andra väntar på renovering...
Det är lite slitet och gammalt på vinden, men samtigit hör det liksom till... En gammal kälke hänger på en krok, "Gulf"-klistermärke, gamla tidningar och mycket mer har hittats här.
Här finns även gamla fönster som ska renoveras...
Det var så mycket arbete som krävdes för att flytten skulle bli av. En stor eloge till sonen - helt otroligt bra gjort, särskilt med tanke på att han aldrig tidigare snickrat!
Ha en bra vecka!
Hälsningar Maria

2 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Vilken gåva att ha ett sådant gårdshus! Mycket avundsjuk.... Tror jag det att sonen mer än gärna vill bo där!

Amandaerixån sa...

Hejsan!

Mitt namn är Amanda Erixån. Jag går tredje och sista året på Högskolan för Design och konsthantverk i Göteborg. I mitt pågående examensarbete gör jag scenografin till en ungdomsteater tillsammans med TeaterACTA i Göteborg. Min fråga är om jag får använda din översta Vinds-bild, Den med de gröna skåpen, till en projektion i bakgrunden i en av scenerna som utspelar sig på en vind. Tack på förhand!

om jag får din mailadress kan jag maila en bild på hur det kommer se ut.

vänlig hälsning
Amanda Erixån
amandaerixan@gmail.com