torsdag 3 september 2009

Plåttak på gårdshuset

Hej!
Vi har ett gammalt gårdshus på vår tomt. Huset är från 1920-talet och inrymmer tre rum, en vedbod, ett gammalt dass, trädgårdsbod och ett utrymme för mina snickargrejer. Överst finns ett helt vindsplan som är totalt 15 meter långt.

Huset har varit i dåligt skick under lång tid och det har även funnits ett läckage i taket. För att gårdshuset inte skulle förstöras helt var vi tvugna att byta ut takets ytskikt. På bilden nedan syns den trasiga takpappen (som läcker). Även takkuporna var i dåligt skick och fult påbyggda på senare tid. Det var bara att sätta igång och riva...
Här har jag "rensat bort" runt takkuporna och förberett för takläggarna att klä in taket i plåt.

Vi valde att lägga på ett falsat svart plåttak. Det var ett riktigt hantarbete som tog lååång tid. Detta gjordes av riktiga hantverkare - inte av mig! ;-)


Takkupor - före & efter.

Här är taket på plats. De gamla fönstren ska naturligtvis tillbaka. De ska bara renoveras först.
Trots min höjdskräck klarade jag av att arbeta på taket. Trevlig utsikt!
Ha en trevlig helg!
Kram Maria

9 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Det var ett riktigt mödosamt arbete men vad bra det blev, finns ju inget värre än när ett tak läcker...
Modigt av dig att vara uppepå taket trots höjdskräck.
Ha en trevlig helg.
Kram Anna

Lauras gård sa...

Vilket projekt! Du är duktig som gör så mycket själv! Taket blev jätte fint med den svarta plåten. Nu vet ni ju att det är tätt och då är det ju inte lika bråttom med resten. Ha en skön helg! Kram Stina

jakt,skor,barn,inredning sa...

Vilket jobb, men det blev väldigt fint. Jag hade aldrig fixat det är också höjdrädd. Nilla

Anonym sa...

Hej!
Ert hus är superfint! Får jag fråga vad ni har för mått på verandaräcket, dvs. spjälorna framför allt. Håller på att bygga och blev inspirerad av er finfina veranda. /Carolina

Blåbärs och smultronstället sa...

Ditt bloggnamn passar väldigt bra in på allt ni fixar med...
Vilket stort gårdhus, där får det plats mcket. Det kanske går att hyra ut?
Ha det bra!
Kram Susanne

Anna sa...

Hej! Råkade hamna på din blogg... läser din önskan om att "LÄMNA ETT SPÅR" går vidare till att läsa din profil och skrattar! Kul att hitta en "kollega", jag är nämligen också interaktionsdesigner/informationsarkitekt. (Just nu mammaledig)

Hur är det med jobb i värmland inom vår bransch? Vi bor just nu i Stockholm men funderar att flytta från storstaden till ett litet lugnare tempo.

Lycka till med husrenoveringen! (Vi bor i 70-tals kedjehus, inte lika läckert...)

MVH Anna

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej Anna!
Kul att det finns fler bloggare som arbetar med interaktionsdesign! Här i Karlstad rullar det på riktigt bra trots lågkonjunkturen. Jag jobbar både som anställd och som egen konsult och har fullt upp för jämnan. Kul att du hittat min blogg!

Hälsningar Maria

info@upphandling.biz sa...

Hej vilket härlig o fint hus, kul att följa bygget!:) Jag hittade en aktör som åtar sig hela anbuds- och upphandlingsprocessen, vilket gör att man både spar tid och pengar! Det finns ju många som förmedlar hantverkare men ingen som åtar sig hela anbudsförfarandet och kvalitetssäkrar processen för att sedan välja ut den mest seriösa och konkurrenskraftiga aktören i form av hantverkare/byggföretag. Mer information finns på: http://upphandling.biz/ Tänkte höra hur du gått tillväga när du tagit in anbud?

hemtrevnad marie sa...

Verkligen fint!!
Och vilket jobb du gör själv!!
Själv hade jag verkligen inte vågat mig dit upp!
Jag drömmer om ett plåttak i grönt....men är det inte jättedyrt??
Själva har vi svart plåt som ser ut som tegel...inget jag valt själv , men det är relativt nytt så det får väl ligga kvar ett tag...
kram