måndag 11 januari 2010

Jul in i det sista

Hej!
Nu är det inte lång tid kvar av julen. Jag är en julälskare av rang så jag njuter in i det sista. Vårt vackra vinterväder har skapat ännu mer julkänslor. Det är gott om snö vilket skapat en härlig känsla.
Granen barrar som attan, men vad gör väl det?! Den doftar fortfarande underbart!Barnens rum i vit vinterskrud. Jag kommer sakna allt ljus....alla stjänor och ljusstakar som lyser upp i vintermörkret. Utebelysningen på verandan brukar jag spara några veckor till. Det blir så mörkt och tråkigt annars. När ska man egentligen plocka ner allt? Finns det någon oskriven regel?
Hälsningar Maria

10 kommentarer:

Anonym sa...

"Till tjugonda knut ska julen ut!" fick jag lära mig. :) Så man har till den trettonde på sig!

Pilo sa...

Man kan väll få plocka ner girlangerna och stjärnorna lite senare. De lyser ju upp i vintermörkret.
Tack för att jag fick titta in hos dig och din trevliga blogg.

Fru Sirlig sa...

Hej Maria!

Här har du en till julälskare. Idag plockade jag dock undan en hel del, men inte ljusslingor och ljusstakar. Det sägs ju att tjugondedag Knut ska julen dansas ut. Fast ha kvar den så länge du vill och slutligen tröttnar;)

Kram Heléne

Annika sa...

Ja imorrn är det dags.... på Knut dansas julen ut heter det sen gammalt..... men minaröda gardiner åker ner idag.... ska på massage imorrn o då ska man inte flänga o klänga efteråt... men granen står kvar...:) o stakarna... till imorrn.... vill njuta så länge man kan... Kram ANnika

Lantliv på Holm sa...

God morgon,

Ja i morgon skall visst det sista ut - men jag håller med dej - jag har bara våra vita stjärnor kvar men det är svårt att ta ner dem:) Och utebelysningen får hänga med ett tag till här också.

Ha en fin tisdag - kram!

Villa Solgården sa...

Jag har plockat ner julen nu men tyckte samtidigt det kändes lite sorgligt. Men det härliga snötäcket är ju kvar! :) Er gran är underbart söt!

Vet du vad, jag försökte maila bilderna till dig i går (förvänta dig inte för mycket! ;)) men fick det här tillbaka: "Misslyckades; 5.2.2 (brevlådan är full)" Kan det stämma?

Kram kram
Sanna

lena sa...

hej jag tycker som du julen är helt underbar man måste få njuta ett tag till. Det skadar ingen om du har kvar den lite till. vinter blir så lång annars .Ha en bra deg och passa på att njuta av de vakra vädret kram lena

Lilla Eken sa...

Enligt tradition ska det väl ut i morgon, men i år har vi det ju så vintrigt och vackert att det ser ut att höra till med alla ljus i fönstren!
Men, jag slänger nog ut min stora gran i morgon ändå. Och sätter kanske upp en ljusslinga i rummet istället?
/I.

MrsUniversum sa...

Jag förstår hur du känner men i år känns det ganska skönt att plocka ner julljusen inomhus här. Snön gör livet ljusare. Men det finns ju inget som hindrar att man fortsätter bränna stearinljus. Och det gör vi här...

En av utomhusbelysningarna får finnas kvar - står så fin mot snön.

Lauras gård sa...

Jag känner igen mig i det du skriver. Lite ledsamt att plocka undan julen. Jag brukar plocka undan till 13 januari eller där omkring. Här åkte det mesta bort i söndags utom ljusstakar och stjärnor som får hänga kvar några dagar till. Julgranen ute kan väl få lysa upp hela februari tycker jag. Det är ju så härligt att lysa upp i mörkert. Kram Stina