söndag 16 maj 2010

Ösregn, målarfärg och fika med dockor

Hej!
Vilken lååång helg! Jag fick en extra dag ledig och har verkligen njutit av ledigheten. Skönt att kunna vara med barnen i lugn och ro. Vi bestämde oss för att börja helgen med att måla. Jag har en hel del som behöver målas (både till skafferiet och till lekstugan) och tackar inte nej till målarhjälp.
Elsa och Maja målar!
Vi har ett helt underbart gårdhus på vår tomt. På vinden finns det hur mycket utrymme som helst (huset är ca 15 meter långt) och är perfekt bland annat för målning (av lååånga brädor). Utanför öste regnet ner och det smattrade härligt på gårdshusets plåttak. Vi hade radio med oss på vinden men ibland regnade det så kraftigt att det överröstade radion. Riktigt mysigt!!

Barnen orkade inte måla så länge (hm...) så efter några brädor gav de upp. De hämtade (alla!) sina dockor innifrån och jag packade i ordning en fikakorg till dem. Efter en stund hade de stort fikakalas med dockorna på vinden. Det var en fröjd att se dem.
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!

Hälsningar Maria

4 kommentarer:

Annika sa...

Vilken härlig helg ni haft... o så mysigt med fika där på vinden.... man skulle ha en sån vind när det ska målas.... det tar ju så stor plats.... ja helgen var bra trots lite jobb emellanåt...:) det grönskade rejält i träden o man ser att nu kommer sommaren snart... Kram Annika

Classic Style in City sa...

ah..härligt här flödar kreativiteten..:) kul att jag hittade hit, ska kolla vidare på sidan men ville lämna ett avstamp här snabbt..ska nu kila iväg med dottern på dagis..soliga hälsn. marie

mariaK. sa...

Hej Maria!
Vilken trevlig blogg du har:-)
Verkar som ni haft en mysig helg, trots regnet.
Och vad bra med en sådan stor vind som ni har, att kunna måla och fixa(fika;-) ) inne när det är dåligt väder.
ha en skön vecka,
kram, Maria

Jenny sa...

Hej Maria!
Vad bra med ett sånt utrymme i ert gårdshus där ni kan stå o måla! Lät som ni hade det riktigt trevlig däruppe med fikakalas o allt:)

Fina bilder från din resa till Göteborg i förra inlägget! Visst är det vackert i Haga, o så många mysiga fik:)

Ha det bra!

Kraam Jenny