fredag 23 juli 2010

Empire State Building

Hej!
Vi har även hunnit med att besöka Empire State Building (numer den högsta byggnaden i NY). Vi var så glada när vi kom in i byggnaden och trodde att det inte var någon kö. Men amerikanerna är sluga. De ser till att köerna är uppdelade i olika rum så att man hela tiden tror att man är framme. Men när man köat klart i ett rum så slussas man bara in i ett nytt rum med nya köer.

Det tog sjukt lååång tid att komma upp (vi fick till och med gå i trappor de sista våningarna). Men när vi väl var uppe var det värt mödan!
Utsikt över södra Manhattan. Längst ner skymtar man Frihetsgudinnan.
Västra sidan av Manhattan. Den runda byggnaden som skymtar fram i mitten av bilden är Madison Square Garden (hockeyarenan no 1).
Norra Manhattan (en del av den i alla fall). Mitt i bilden skymtar "MetLife-building" (Fd PanAm-building). Vårt hotell ligger precis bakom den byggnaden. Till höger i bilden syns Chrysler building (vackraste tornet tycker jag).
Inte så kul när ett flygplan dyker upp när man står längst upp i ett högt hus på Manhattan...
Vi hörs!
Maria

2 kommentarer:

Katarina sa...

Åhh, så häftigt!! Jag har aldrig varit i USA eller haft behov av att resa men kände när jag såg dina bilder att; WoW, vad häftigt! Jag vill med ut och resa med familjen. Mmm..barnen måste nog bli lite större först men sen....ser fram emot mera bilder!
/Katarina

marie sa...

Hej på er! Vilka härliga och vackra bilder! Ni verkar ha en underbar semester. Kram till er alla och en extra kram till Elsa! Marie Z