Recept Jordgubbssaft

Hej!
Jag har tidigare lagt ut ett inlägg om när vi gjorde rårörd jordgubbssaft. Här kommer receptet om någon vill prova. Receptet är från boken "I mormors skafferi" skriven av Kinna och Märtha Jonsson (Klefstad förlag).
Receptet lyder:
  • 3 liter jordgubbar
  • 2 liter vatten
  • 40g citronsyra
  • 1kg socker per liter saft
  • Natriumbensonat

Bären rensas och läggs i en hink med citronsyra och vatten. Täck hinken och ställ svalt i två dygn. Häll bär och saft i silduk och låt självrinna. Mät saften för lika delar saft och socker. Rör saften åt samma håll tills sockret är väl löst. Tillsätt natriumbensonat. Fyll på rengjorda flaskor....


Prova gärna. Det var såå enkelt och saften smakade supergott!
Hälsningar Maria

Kommentarer