måndag 19 september 2011

Sound of Music tour

Hej!
Om man besöker Salzburg är det svårt att undvika "The Sound of Music tour". Det finns flera olika företag som kör guidade turer till platser där filmen spelades in. Vi tog en av dessa turer och det var riktigt trevligt! Här kommer några bilder från vår rundtur i och omkring Salzburg.

Vi började i Mirabel Gardens i centrala Salzburg. Här spelades flera scener till filmen in. Bland annat var det här barnen sprang runt och sjöng "Do-re-mi". 
Nedan syns huset där familjen von Trapp bodde. I verkligheten bodde de i ett annat hus, men just detta hus användes i filmen. Det var bland annat här baronessan von Sneider drack "pink lemonade".
 I den vackra gula kyrkan nedan gifte sig Maria och kapten von Trapp i filmen. I verkligheten gifte de sig i nunneklostret i centrala Salzburg (finns på bild längre ner).
En bild inifrån kyrkan. Vacker!
 I bilden nedan syns det nunnekloster där Maria bodde (både i filmen och i verkligheten). Klostret används än idag och kan därför inte besökas. Men eftersom det ligger i centrala Salzburg kan man ju kika på det från utsidan.
 En bit utanför Salzburg finns glaspaviljongen som användes i filmen (när Liesl sjunger "I am sixteen").
 Här syns Salzburg från håll. Vackert!
Oavsett om man gillar musikalen eller ej är det helt klart värt att åka på en av dessa guidade turer. Man besöker jättefina platser och ser vacker natur.
Hälsningar Maria

Inga kommentarer: