Gräsmatta på rulle

Efter att ha levt i månader med en leråker ute och leriga tassavtryck inomhus bestämde vi oss för att köpa färdig gräsmatta på rulle istället för att så egen gräsmatta. Det visade sig att det inte var så dyrt som vi först trott. Det stora problemet var att det var oerhört varmt ute vilket försvårar gräsläggningen. Så fort gräset levererats måste det läggas ut, annars förstörs den. 

Som vanligt är förarbetet noga (och ganska trist). Vi höll på i veckor och förberedde jorden, jämnade till och tog bort allt ogräs som rotat sig i leran. Kvällen innan leverans höll hela familjen på med det sista tills det blev mörkt ute. 




Gräset levereras på stora lastpallar. Så fort leveransen kommer måste man börja med att plocka av halva pallarna då gräset förstörs av trycket från de andra gräsrullarna som ligger ovanpå. Vi la ut en stor presenning på grusplanen där vi sedan la ut alla rullar. Varje rulle vägde en hel del, men jag fick bra hjälp av mina gulliga (och lediga) döttrar.

Så fort gräset rullats ut en bit behövde vi komma igång med vattningen. Eftersom vi har flera vattenposter i trädgården kunde vi köra 4 vattenspridare samtidigt. 

Det var ganska tungt att flytta alla rullar, men själva arbetet att lägga gräset var inte alls svårt. Man behövde bara se till att inte "dra" (stretcha) gräset när man rullade ut det, samtidigt som det inte får uppstå glipor. All kantskärning görs sist då det är viktigast att snabbt få ut allt gräs. Finputsningen gjordes därför dagen efter. 
Vi hissar flaggan för att fira att vi äntligen har en gräsmatta igen!

Kommentarer